Onze lessen

De Code Qube workshop bestaat uit vijf niveau's van ongeveer anderhalf uur per niveau. Aan de hand van opdrachten die creativiteit bevorderen en experiment uitlokken zullen de leerlingen toewerken naar een basis website.

De Basis

Niveau één richt zich op de basis van het bouwen van een website. Leerlingen maken kennis met code achter een website, de opzet van een webdesign en leren de structuur van HTML en CSS. Daarnaast gaan de leerlingen voor het eerst aan de slag met het typen van code in een code editor.

Tekst

Niveau twee focust zich op tekst. Er wordt aandacht besteed aan lettertypes, kleuren en links. Leerlingen leren deze elementen toe te voegen binnen de HTML en CSS structuur. Tekst is enorm belangrijk op een website. Daarom gaan de leerlingen niet alleen aan de slag met de codes voor een tekst, maar ook met het bedenken van een goede tekst. Deze tekst zal bestaan uit een titel met daaronder een verdeling in alinea’s.

Afbeeldingen

Niveau drie gaat verder met afbeeldingen. Hierbij maken de leerlingen kennis met afbeelding extensies, randen met ronde hoeken en afbeelding positionering. Aan het einde van het niveau zijn de leerlingen in staat om zelfstandig één of meerdere afbeelding toe te voegen aan de website.

Experiment

In niveau vier wordt alle kennis samen gebracht en mogen de leerlingen experimenteren met code. Ze kunnen hier zelf een verdiepingsniveau kiezen waar zij verder op in zullen gaan tijdens de les. Deze verdiepingslessen bestaan onder andere uit: lijstjes, hovers en programmeerquizen. De verdiepingsniveau’s zijn onderverdeeld op niveau. Een makkelijke oefening heeft één ster en een moeilijke vijf. Op deze manier kunnen leerlingen zelf inschatten welke oefening ze willen volgen. Ook thuis kunnen de leerlingen met de experimentele lessen aan de slag.

Beoordeling

In het laatste niveau zullen de leerlingen de websites van de andere leerlingen bekijken en beoordelen. Wanneer de websites op een groot smartboard worden getoont, is het voor de leerlingen super gaaf om iets te vertellen over de geprogrammeerde website. Aan de hand van vragen in het lesprogramma zullen de leerlingen de presentatie voorbereiden. Door middel van het cijfersysteem kunnen de overige leerlingen de gepresenteerde website beoordelen met een cijfer.

Contact

Interesse in een workshop met de Code Qube? Wij komen graag langs voor een demo. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Naar contact