EenVandaag zendt item uit over de Code Qube op NPO1

5 juni, 2017

Na onze nominatie voor de “25 onder de 25” viel het enorm op dat wij de énige vrouwen zijn op de lijst. Dat viel niet alleen ons op, maar ook EenVandaag!

EenVandaag nam contact met ons op om een item op te nemen over de Code Qube. Zo gezegd, zo gedaan. Een aantal dagen later stonden we op de stoep van Basisschool de Korenaar in Eindhoven om in de klas te filmen.

Slechts één genomineerd bedrijf wordt geleid door twee jonge vrouwen. “Wij waren erg verrast toen we de lijst zagen” zegt Sharina Kiesebrink (23). Samen met Jessica Eijgelsheim (25) is ze Code Qube, een ICT bedrijfje voor kinderen, gestart. Dit jaar zijn ze genomineerd voor de ‘Beste Jonge Ondernemer van 2017’. Een hele eer, maar toen ze naar de lijst met de 25 genomineerde ondernemingen keken, bleek hun bedrijfje de enige te zijn dat door vrouwen wordt gerund.

 

Bekijk de uitzending

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

Interesse in een workshop met de Code Qube of programmeren met de Code Qube Light? Wij komen graag langs voor een gesprek en een demo. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Naar contact