Programmeren in de klas

Programmeren wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Hoe eerder je begint met leren programmeren hoe beter. Waarom dan niet al in de klas aan de slag met het leren programmeren?

Programmeren in de klas van de basisschool

 Met de Code Qube verzorgen wij een vijftal lessen programmeren in de klas. Wij verzorgen deze programmeer lessen in basisschool klassen door heel Nederland. Voornamelijk in het basisonderwijs is het van belang dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met programmeren in de klas. Leren programmeren is net als het leren van elke andere taal. Hoe jonger kinderen in de klas in aanraking komen met programmeren, hoe beter ze dit oppakken.

HTML en CSS op de basisschool

Met de Code Qube gaan wij aan de slag met de programmeer talen HTML en CSS. Het programma van de Code Qube is vooral geschikt voor in de klas voor groep 6, 7 en 8, de bovenbouw van de basisschool. De leerlingen van de bovenbouw starten in de klas met het programmeren van een eigen website. Na een vijftal lessen zijn leerlingen al in staat om zelf een HTML en CSS code te programmeren in de klas.

Code Qube in de klas

De Code Qube is een interactief en fysiek hulpmiddel waarmee bovenbouw leerlingen in de klas zelf een eigen website leren programmeren. In kleine groepjes gaan ze aan de slag met het programmeren van deze website met HTML en CSS. Wij verzorgen altijd de eerste Code Qube les op locatie in de klas. Samen met de basisschool leerlingen maken wij een start met het programmeren met de Code Qube in de klas.

Meer weten over het programmeren met de Code Qube bij jou in de klas?

Lees meer over programmeren in de klas met Code Qube

Contact

Interesse in een workshop met de Code Qube of programmeren met de Code Qube Light? Wij komen graag langs voor een gesprek en een demo. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Naar contact