Programmeren op de basisschool

Programmeren wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Hoe eerder je begint met leren programmeren hoe beter. Waarom dan niet al op de basisschool aan de slag met het leren programmeren in de klas?

Programmeren in de klas van de basisschool

Met de Code Qube verzorgen wij een vijftal lessen programmeren op de basisschool. Wij verzorgen deze programmeer lessen op basisscholen door heel Nederland. Voornamelijk in het basisonderwijs is het van belang dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met programmeren. Leren programmeren is net als het leren van elke andere taal. Hoe jonger kinderen op de basisschool in aanraking komen met programmeren, hoe beter ze dit oppakken.

HTML en CSS op de basisschool

Met de Code Qube gaan wij aan de slag met de programmeer talen HTML en CSS. Het programma van de Code Qube is vooral geschikt voor groep 6, 7 en 8, de bovenbouw van de basisschool. De leerlingen van de bovenbouw van de basisschool starten met het programmeren van een eigen website. Na een vijftal lessen zijn de basisschool leerlingen al in staat om zelf een HTML en CSS code te programmeren.

Code Qube in het basisonderwijs

De Code Qube is een interactief en fysiek hulpmiddel waarmee bovenbouw leerlingen van de basisschool zelf een eigen website leren programmeren. In kleine groepjes gaan ze aan de slag met het programmeren van deze website met HTML en CSS. Wij verzorgen altijd de eerste Code Qube les op locatie op basisscholen. Samen met de basisschool leerlingen maken wij een start met het programmeren met de Code Qube.

Meer weten over het programmeren met de Code Qube bij jou in de klas op de basisschool?

Lees meer over programmeren op de basisschool op onze website

Contact

Interesse in een workshop met de Code Qube of programmeren met de Code Qube Light? Wij komen graag langs voor een gesprek en een demo. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Naar contact